Valentine's finest

Bijzondere wijnen uit Zwitserland

Nieuws



Maart 2023

CAYAS Domaine Jean Rene Germanier 

Syrah Wijnmaker van het jaar 2024: Gilles Belles

Bij de WineParis expo 2024 is de wijnmaker van JR Germanier verkozen tot winner van de beste Syrah Wijnmaker van 2024. Een prachtige erkenning voor de sublieme Syrah die hij maakt: de CAYAS.

 
















November 2023

Nieuw in Assortiment: Rauschling Seehalden van Schwarzenbach Weinbau

Een nieuw wijndomein waarvan Valentine's Finest een bijzondere wijn heeft opgenomen in zijn assortiment: Schwarzenbach Weinbau.

Een top wijndomein gelegen aan de oevers van de Zürichersee. De Zürichersee (regio Sankt Gallen) staat bekend om de inheemse druif Räuschling. Schwarzenbach produceert al jaren een excellente Rauschling welke prijs na prijs in de wacht sleept: de Räuschling Seehalden AOC 2022.


De druiven van de Räuschling Seehalden komen van de zonovergoten toplocatie in Seehalden.
Het terroir zorgt voor een prachtige zuurgraad, mineraliteit en structuur. Drink je hem jong dan is het een prachtige frisse wijn met structuur: mineraal, citroen, groene appel, bloemig. Als de wijn langer ligt dan komen er mooie rijpe complexe aroma's bij; fris, dynamisch en evenwichtig.
De Räuschling Seehalden is gerijpt op fijne gist in grote eikenhouten vaten.
De wijn kan direct gedronken worden maar bezit ook een enorm rijpingspotentieel tot wel 15 jaar.
Ideaal bij onder andere salades, vis, zeevrucht en quiches.
De Räuschling Seehalden van Schwarzenbach staat in Zwitserland bekend als de absolute top van de Räuschling. Falstaff 93 punten.


September 2023

Nieuw: Proefpakket Zwitserse wijn van Valentine's Finest

Nieuw te bestellen bij Valentine's Finest: een proefpakket Zwitserse wijn.

Bestel nu een van de volgende proefpakketten (een proefpakket bevat 6 flessen):

  • proefpakket witte wijn
  • proefpakket rode wijn
  • proefpakket frisse wijn (wit en rood)
  • proefpakket houtgerijpte wijn (wit en rood)
  • proefpakket gemengd (wit, rood, rose en mousserend)


augustus 2023

Schillerwein

In het bericht van 2 augustus ging het al over Schillerwein.

Schillerwein heeft een ontstaansgeschiedenis in een klooster in Chur (Graubunden). Schillerwein (afgekort Schiller) is een blend van rode en witte wijn. De naam Schiller mag alleen gebruikt worden als de druiven van hetzelfde perceel komen.  Voorschrift is, dat de rode en witte druiven nog voor het gisten worden verenigd (dit noemt men Rotling). Schiller bestaat altijd uit een Pinot Noir. Het witte druivenras mag variëren.

Valentine's Finest heeft de Schiller van Thomas Marugg in haar assortiment opgenomen een zeer bijzonder wijn van Pinot Noir en Muller Thurgau (Riesling x Silvaner). Met aroma's van aardbei, kweepeer en framboos.


augustus 2023

Weingut Thomas Marugg

Begin juli Weingut Thomas Marugg bezocht. Na een zeer gastvrij onthaal zijn we de wijnkelders in gegaan. Daar rechtstreeks uit het vat Diolinoir en Le grand Chardonnay geproefd. Briljant!




Nieuw: Valentine's Finest breidt haar assortiment uit met Schiller van weingut Thomas Marugg.

Schiller is een blend van Pinot Noir en Muller Thurgau (Riesling x Silvaner). Schiller is een specialiteit uit de regio Graubunden. Binnenkort op deze pagina meer over deze unieke wijn.


E-mailen
Bellen
Map
Info