BIOlogische Wijn: BIO SUISSE
Rood
Domaine Jean-Rene Germanier | Regio Valais (Wallis) |
Humagne rouge BIOSUISSE | |
druivenras: Humagne Robijnrode kleur. Een complex boeket met tonen van bramen, vlierbessen en kruidnagel. De mond is soepel en fruitig ondersteund door ronde en zijdezachte tannines. Intense en complexe neus, rustiek en fruitig typerend voor deze humagne; een goede zuurgraad-tannine balans, lange afdronk. De inheemse druivensoort Humagne combineert een boers karakter met elegantie. | |
VUEGE, assemblage de Vollèges BIO | |
druivenras: Gamaret/Garanoir Mooie robijnrode kleur met paarsachtige reflecties; intense neus van zwart fruit, specerijen, geroosterde noot; krachtige wijn met aanwezige tannines; levendig en krachtig. VINUM 17.5/20 points | |
WIT | |
Heida de Vex, Clos de la Couta | |
druivenras: heida (savagnin blanc) Zeer expressief, complex in de neus, met tonen van citroenschil, wit vruchtvlees en mineralen. Een complexe neus van citroenschil en wit vruchtvlees; smaakprofiel is pittig, harmonieus, met een mooie levendigheid. De afdronk is lang en genereus en behoudt een vleugje mineraliteit en frisheid. Heida in een inheemse druif uit de regio Wallis. 92 Points Robert Parker (2019) | |
Amigne de Vétroz Grand Cru | |
druivenras: Amigne Lichtgele kleur; intense aroma's van rijp fruit. Sappig en levendig tegelijk. Het einde van de afdronk is harmonieus met mooie aanwezige aroma's; fluweel zacht; mooi evenwicht tussen rond mondgevoel en levendigheid. Bijzondere en speciale wijn van de inheemse druif uit Vetroz (Wallis), welke in kleine hoeveelheden wordt verbouwd. | |